Путін може обстріляти Білорусь, аби задіяти проти України 300 білоруських танків

Новини Вінниці / Путін може обстріляти Білорусь, аби задіяти проти України 300 білоруських танків

Путінський режим постійно створює провокації. Наразі нібито російські військові планують обстріляти житлові райони білоруських міст Гомель та Мозир, аби виправдати залучення військової техніки Білорусі у війні з Україною.

Нагадаємо, білоруські військові вже три доби воюють на українській території. Їхню техніку помічено «0». Проте далеко не весь потенціал сусіда задіяний. Російські військові хочуть втягнути білорусів та переконати тих, що мають мститися українцям.

У мережі з'явилася інформація про поширення чуток між білорусами про те, що Україна планує бомбити Гомель і Мозир. Ймовірно, росіяни готують провокацію і самі обстріляють Білорусь, щоб налаштувати білорусів проти нашої країни.

Про це повідомив у Facebook експрем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він зазначив, що люди налякані і думають тікати.

Гончарук запевнив, що у противника нічого не вийде з провокаціями, бо «сила горизонтальних зв’язків сильніша».

Інформацію про підготовку ворогом свідомої провокації для виправдання введення військ Білорусі в Україну підтвердили і в Головному управлінні розвідки.

«За наявними розвідувальними даними зараз поблизу білорусько-українського кордону знаходяться білоруські танки у кількості близько 300 шт. Колона ще не перетнула кордон і чекає на маршруті м. Пінськ – Іванове – Драгічин (приблизно 30 км від Державного кордону України). Очікується, що Росія планує провести свідому провокацію, щоб виправдати заплановану атаку білоруських військ», - діють на випередження в українському ГУР.

Олег Верлан

1 березня, 2022