Привіт африканцям від Путіна: під час візиту до Києва лідерів країн з «глобального Півдня» сили ППО збили 6 «Кинджалів» і 6 «Калібрів»

Новини Вінниці / Привіт африканцям від Путіна: під час візиту до Києва лідерів країн з «глобального Півдня» сили ППО збили 6 «Кинджалів» і 6 «Калібрів»

Під час ранкової повітряної атаки росіян 16 червня українська протиповітряна оборона знищила 12 ракет. За попередніми даними, мова йде про 6 аеробалістичних ракет «Кинджал» і 6 крилатих ракет «Калібр». Також знищено 2 ворожі розвідувальних БпЛА.

Про це повідомляють у Повітряних силах.

Нагадаємо, зазвичай останнім часом росіяни здійснюють ракетні удари вночі. Однак, сьогодні у ЗМІ поширили інформацію про візит до Києва президент Південно-Африканської Республіки Сиріла Рамафосу. Він завітав дорогою до Росії, аби пропонувати мир з Москвою за умови призупинення дії ордера на арешт Владіміра Путіна Міжнародним кримінальним судом і послаблення санкцій. 

Також зявилась інформація про те, що у Києві зараз перебуває прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі, а Каір хоче приєднатися до у проросійської БРІКС

Зазначимо, лідери ПАР, Єгипту, Сенегалу, Уганди, Замбії та Республіки Конго очолюють миротворчу місію, спрямовану на «встановлення миру» після вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв Reuters, африканські лідери збираються у п'ятницю відвідати Київ, а в суботу – Санкт-Петербург, зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Владіміром Путіним.

Серед заходів, які можуть запропонувати африканські політики: відведення російських військ, виведення з Білорусі тактичної ядерної зброї, призупинення дії ордеру МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій. Вони також прагнуть «безумовної угоди щодо зерна та добрив», в якій дуже зацікавлена Африка.

Додамо, під час ракетної атаки у Київській області від уламків постраждали жінка похилого віку та двоє дітей. Загалом, травмовано 4 людей. Пошкоджено понад 30 будинків. 

Водночас російські пабліки розповсюджують інформацію, що «ракетного удару» не було (!), це все вигадки, «провокація» України. Саме цим завтра росіяни пояснюватимуть африканцям оголошення повітряної тривоги у Києві. А чим ще? Сподіваємось, що африканські політики не повірять російській пропаганді.

Олег Верлан

16 червня, 2023