Протягом кількох днів у ЗСУ буде шанс знищити херсонське угрупування росіян

Новини Вінниці / Протягом кількох днів у ЗСУ буде шанс знищити херсонське угрупування росіян

Заява росіян про відхід з правобережжя Дніпра може стати сигналом для ЗСУ щодо знищення найбільш боєздатних частин російської армії, адже під час відступу з Херсону вони максимально вразливі. Такого висновку дотримуються у британській розвідці.

Команда міністра оброни РФ Шойгу на нараді із керівником угрупування в Україні Суровікіним про відступ стала топ-новиною. Її приймали раніше, а «оголосили» для світу, аби показати, що Москва йде на поступки задля майбутніх переговорів. Захід має оцінити крок та тиснути на Київ. Президент Туреччини Ердоган вже висловився, що це є позитивом. 

Між тим у Міністерстві оборони Великобританії впевнені, що відхід російських військ із Херсона був викликаний нездатністю підтримувати сили на західному березі Дніпра під ударами ЗСУ. Відступ триватиме кілька днів, протягом яких російські сили будуть особливо вразливими.

Під час відступу російські війська зруйнували кілька мостів і, ймовірно, заклали міни, щоб уповільнити та затримати просування українських військ. Через обмежену кількість пунктів переходу російські сили будуть уразливі під час форсування річки Дніпро.

«Цілком ймовірно, що відхід здійснюватиметься протягом кількох днів із оборонними позиціями та артилерійським вогнем, що прикриває сили, що відходять», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, досі на правому березі Дніпра зосереджені десантні частини, боєздатна військова техніка. Ліквідації навіть частини угрупування обезкровить російську армію. Отже, протягом кількох днів є шанс значно зменшити потенціал загарбників, які хочуть зберегти його та, не виключно, перекинути на Донбас, де окупанти мають «частковий успіх» поблизу Бахмуту, Авдіївки та на інших напрямках.

Олег Верлан

10 листопада, 2022