Протягом чотирьох років вінничанка успішно продавала «лівий» алкоголь: силовики знайшли у жінки майна на десятки мільйонів гривень

Новини Вінниці / Протягом чотирьох років вінничанка успішно продавала «лівий» алкоголь: силовики знайшли у жінки майна на десятки мільйонів гривень

Разом з двома спільниками молода вінничанка у 2019 році налагодила успішний бізнес по продажу кустарного алкоголю, а отримані кошти вкладала у нерухомість та автівку. Наразі 30-річній жінці та її партнерам повідомлено про підозру.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, вона підозрюється у збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, у великому розмірі (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, вінничанка у 2019 році разом з двома спільниками (наразі їм також повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204) організувала «бізнес» з незаконної торгівлі спиртом та контрафактними алкогольними напоями.

Аби швидше отримувати кошти, жінка реалізовувала товар на території Вінницької області та в інших регіонах України, використовуючи торговельні платформи в інтернет-мережі.

«Встановлено, що впродовж 2019–23 років за кошти від такого прибуткового «бізнесу» підозрювана придбала об’єкти нерухомого та рухомого майна на загальну суму близько 20 млн грн, не маючи офіційних законних джерел прибутку та залучаючи до оборудок родичів. Тобто здійснила легалізацію (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом на вказану суму», - йдеться у повідомленні.

На сьогодні слідчим за погодженням з прокурором до суду скеровано клопотання про обрання жінці запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Також ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно підозрюваної – 3 земельні ділянки, 5 квартир, садовий будинок, автомобіль Land Rover Range Rover.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу ДБР.