Прокол пропаганди до 8-ої річниці пісні про Путіна. У Росії збрехали про полон автора хіта «Путін – х**ло!»

Новини Вінниці / Прокол пропаганди до 8-ої річниці пісні про Путіна. У Росії збрехали про полон автора хіта «Путін – х**ло!»

Всесвітньо відомій пісні про Путіна - 8 років. Її вперше у центрі Харкова заспівали місцеві та донецькі ультрас 30 березня 2014-го. А напередодні у Росії спробували запустити дезінформацію щодо полону автора хіта.

Автор фейку – депутат Держдуми, російський генерал Шаманов, який колись командував Повітряно-десантними військами. Колишній військовий перетворився на звичайного пропагандиста брехні.

Він заявив, що нібито взяли в полон автора пісні «Путін – х**ло!» Сергія Величка та його побратима Костянтина Немічева. Також генерал сказав, що ці харків’яни «знущалися над російськими військовослужбовцями», а після потрапляння в полон «валяються в ногах, молять про пощаду». Хвороблива уява, так?..

Заяву російського генерала-пропагандиста невдовзі спростували самі «полонені» харків'яни, які продовжують захищати рідне місто від російських окупантів. Немічев та Величко також назвали маячнею твердження пропагандистів про начебто катування російських окупантів, що потрапили в полон до українських захисників.

Відео, що спростовує чергову брехню РФ, з'явилося в каналі «Х***вый Харьков»

«З нами усе гаразд. Ми перебуваємо у Харкові й готові відстоювати наші землі. Хочу звернутися до російської пропаганди. Ви заявляєте, що ми в полоні, але це не так. Ви підтверджуєте той факт, що ви - російська помийка. Пропагандистська помийка. Рашистська помийка», – зазначив Немічев.

На іншому відео на своєму каналі в Telegram Величко зазначив, що якщо й перебуває у полоні – то хіба в уяві пропагандистів.

«Друзі, я перебуваю в полоні. У полоні хворих фантазій хворих людей із сусідньої держави. Котрі «захопили Україну за три дні». Котрі «взяли в полон» мене та Костю. Котрі «збили вертоліт» з командиром полку «Азов»... Удачі! Приїздіть. Ми вам тут не раді», – сказав Величко, дізнавшись новину про своє «затримання».

Також Немічев із Величком відреагували на заяви з Росії, що їх начебто підозрюють у жорстокому поводженні з полоненими.

«Також хочу спростувати фейкове відео, яке шириться Росією, там, де показано «жорстоке поводження з полоненими». Ми завжди поводимося з полоненими гуманно. Ми їх затримуємо та передаємо правоохоронним органам. А також закликаємо всіх росіян, які не зі своєї волі перебувають в Україні: здавайтесь у полон. Тоді вам нічого не загрожуватиме», – сказав Немічев.

«Ми сповідуємо кодекс воїна, про який ви, росіяни, схоже не чули, зважаючи на те, як ви обстрілюєте Харків із мирними містянами. Харків — це Україна!» – додав Величко.

Чи визнає Шаманов те, що збрехав. Є великі сумніви. Кодекс офіцера в армії, яка відверто мародерствує, хизується цим, вбиває дітей та жінок, - навіть не пустий звук, а примара. У цьому і є сутність «другої армії світу», хоча мабуть такий термін нині не доречний, зважаючи на примарність сили…