Продаж трактора закінчився холоднокровним вбивством: на Вінниччині взято під варту підозрюваного

Новини Вінниці / Продаж трактора закінчився холоднокровним вбивством: на Вінниччині взято під варту підозрюваного

Слідчими 35-річному жителю Вінницької області повідомлено про підозру в умисному вбивстві та незаконним заволодінням трактора. Саме транспортний засіб став причиною кривавих розборок.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, за даними слідства, підозрюваний попередньо домовився з 35-річним жителем м. Одеси про купівлю у нього мінітрактора з доставкою у Вінницьку область. Продавець прибув на зустріч із замовником за вказаною ним адресою вантажним автомобілем із закріпленими на лафеті двома тракторами, один з яких призначався покупцеві. 

Покупець прийшов зі зброєю. На зустрічі він вистрелив у голову продавця. Той помер на місці. Далі зловмисник відігнав з місця злочину вантажівку вбитого, залишив один з тракторів у свого знайомого, а сам автомобіль, аби знищити сліди злочину, підпалив на узбіччі автотраси.

Підозрюваного у вчиненні умисного вбивства затримано наступного дня працівниками поліції та повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства, розбою та незаконного заволодіння транспортним засобом (п.6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 289 КК України). 

Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

У разі доведення винуватості підозрюваного в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Макс Мельник

22 лютого, 2023