Продавали неіснуючу техніку: на Вінниччині накрили «сімейний бізнес» аферистів

Новини Вінниці / Продавали неіснуючу техніку: на Вінниччині накрили «сімейний бізнес» аферистів

Понад 50 людей, серед яких військовослужбовці ЗСУ, з різних регіонів України, ошукала молода пара з Тростянця, що на Вінниччині. Збитки постраждалих рахуються десятками тисяч гривень. Фігурантам загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, на платформах з продажу товарів в інтернеті шахраї розміщуючи оголошення про продаж агрегатів сільськогосподарського та промислового призначення: квадроциклів, човнів, бетонозмішувачів, мопедів тощо, яких насправді не мали. Схема полягала у тому, щоб після отримання від покупців передоплати, не виходити на зв’язок.

Викрили шахраїв вінницькі правоохоронці. Зловмисниками виявились співмешканці, жителі Тростянця, 32 та 28 років. Оперативники Управління карного розшуку обласного главку та відділення поліції №2 Гайсинського РУП за силової підтримки КОРД під процесуальним керівництвом прокуратури провели за місцем мешкання фігурантів провели санкціонований обшук. У результаті вилучили банківські та сім-карти, мобільні телефони, а також комп’ютерне приладдя.

Також поліцейські встановлюють причетність фігурантів до шахрайських дій не лише на території Вінницької, а й інших регіонів. Крім цього, встановлюють усіх постраждалих. Їх може бути значно більше.

Слідчі проводять досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Макс Мельник

31 липня, 2023