Продавали амфетаміну на півмільйона гривень в місяць: у Вінниці затримали групу наркоторговців

Новини Вінниці / Продавали амфетаміну на півмільйона гривень в місяць: у Вінниці затримали групу наркоторговців

У Вінниці повідомили про підозру організатору та двом учасникам ОЗГ, яка спеціалізувалась на продажі наркотичних та психотропних речовин. За підрахунками слідства, незаконний бізнес вони налагодили потужно, що дозволяло продавати амфетаміну на 0,5 млн грн у місяць.

Про це повідомляють пресслужба Вінницької обласної прокуратури та відділ комунікації обласного главку поліції.

За даними слідства, група діяла на ринку Вінниці впродовж січня-квітня 2023 року. Продавали «товар» великими партіями через розгалужену мережу клієнтів, а прибутки вкладали у «розвиток».

Злочинний бізнес організував раніше судимий 58-річний вінничанин спільно з співучасниками віком 36 та 35 років. Окрім загальної координації наркобізнесом, лідер ОЗГ відповідав за фінансову складову діяльності.

Під час обшуків за місцем проживання членів організованої групи виявлено та вилучено, з-поміж іншого психотропну речовину загальною масою майже 92 г, а також майже 40 тис. грн, з яких 10 тисяч здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, з метою продовження злочинної діяльності.

21 червня усім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч. 1 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

58-річному організатору також повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Під час проведення ошуку за місцем його проживання слідчі вилучили набої та револьвер.