«Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайку

Новини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайку

Слідчі Хмільницького райуправління поліції встановили причетність 24-річної жінки з Калинівської громади до обману понад десятка жителів різних областей України на суму понад 20 тисяч гривень. Звісно, це не остаточний список жертв «онлайн продавчині меблів».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у ході розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України, поліцейські з’ясували, що жінка, використовуючи одну з онлайн платформ оголошень, змогла ошукати щонайменше 13 людей.

Підозрювана створювала оголошення про продаж неіснуючих меблів. Спілкуючись з потенційними покупцями, вона просила надіслати їй завдаток, на що потерпілі погоджувались. Отримавши кошти, аферистка переставала виходити з ними на зв’язок. Суми грошей, які перераховували потерпілі були різними, та становили від кількох сотень до декількох тисяч гривень.

Наразі слідству відомо про 13 злочинних епізодів зловмисниці, за 5-ма фактами їй повідомлено підозру.

Слідчі дії тривають, поліцейські встановлюють осіб, які могли б постраждати від дій зловмисниці.

За вчинені злочини жінці загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років.

Новини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайкуНовини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайкуНовини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайкуНовини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайкуНовини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайкуНовини Вінниці / «Продам меблі б/в»: на Вінниччині викрили шахрайку
Макс Мельник

7 березня, 2023