Пріоритети при формуванні бюджету-2024 для Вінниччини Вячеслав Соколовий обговорив з головами територіальних громад

Новини Вінниці / Пріоритети при формуванні бюджету-2024 для Вінниччини Вячеслав Соколовий обговорив з головами територіальних громад

Сьогодні, 25 жовтня, голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий зустрівся з очільниками територіальних громад для обговорення принципів та пріоритетів формування бюджету на 2024 рік.

Як повідомляють на сайті Вінницької обласної ради, зустріч проходила онлайн.

«Питання формування бюджету на черговий воєнний рік – важливе для всіх. Проблеми – спільні. Головне ж, що в усіх одна мета - максимально допомогти військовим і забезпечити стійкість наших громад», - зауважив Вячеслав Соколовий.

Лідерам громад представили розроблені Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом рекомендації щодо принципів і пріоритетів бюджету.

Серед них - прозорість; залученість жителів громад; збалансованість і реалістичність. Голова облради підкреслив, що це ключові принципи бюджетоутворення.

Також - безпека та оборона; стійкість громад; турбота про захисників і їхні сім`ї, про дітей та малозабезпечені родини – це ключові пріоритети в наших бюджетах.

«Радилися, обговорювали кожний із цих моментів. Голови громад – це та ланка місцевого самоврядування, яка є найближчою до людей. Їхнє бачення, їхні думки – надзвичайно важливі та цінні», - зазначив В.Соколовий.