Предстоятеля ПЦУ Епіфанія згадали під час богослужіння в Стамбулі

Новини Вінниці / Предстоятеля ПЦУ Епіфанія згадали під час богослужіння в Стамбулі

Парафіяни та прихильники Православнї Церкви України в день Тожрества Православ‘я отримали гарні новини. Митрополита Київського та всієї України Епіфанія у спільній молитві згадали в Патріаршій церкві святого Геогрія на Фанарі. Вселенський патріарх та глава Кіпрської церкви пом’янули ім’я предстоятеля ПЦУ під час спільного богослужіння.

Парафіяни та прихильники Православнї Церкви України в день Тожрества Православ‘я отримали гарні новини. Митрополита Київського та всієї України Епіфанія у спільній молитві згадали в Патріаршій церкві святого Геогрія на Фанарі. Вселенський патріарх та глава Кіпрської церкви пом’янули ім’я предстоятеля ПЦУ під час спільного богослужіння, що вказує на посилення позицій української церкви саме серед священнослужителів.

Інформацією про це поділився священник Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви протидиякон Владислав Демченко. Зазначимо, що інформація йде із посиланням на болгарський сайт Doxologiainfonews.

«Відбулося співслужіння Вселенського патріарха Варфоломія та Кіпрського архієпископа Хризостома. Під час служіння виголошувались імена предстоятелів помісних церков за диптихом. Серед них було й ім’я митрополита Київського та всієї України Епіфанія», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що Архієпископ Кіпрський Хризостом сказав Вселенському Патріарху під час служіння: 

"Ви не є [самотні], і ми не збираємось залишати вас на самоті".

Також в повідомленні зазначено, «що за кілька днів після зборів предстоятелів в Аммані, де вони оскаржували привілеї Вселенського Престолу, Архієпископ Кіпрський підкреслив: "Нічого не можна оскаржувати. Якщо ми поглянемо у минуле, то немає Церкви, яка б не отримала користі від Вселенського Константинопольського Патріархату. Крім того, саме Вселенський Патріархат створив нові Церкви. Це неуцтво говорити щось інше ".

 

Марина Карабай

9 березня, 2020