Правоохоронці затримали афериста, який приїхав до Гайсина за грішми на «операцію»

Новини Вінниці / Правоохоронці затримали афериста, який приїхав до Гайсина за грішми на «операцію»

У Львові затримано 41-річного рецидивіста, який підозрюється у шахрайстві. Його жертвою став житель Гайсинського району Вінниччини, в якого він взяв гроші на «операцію для дочки». Зловмиснику кайданки одягнули на львівському вокзалі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури жителю Львівської області повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 3 ст. 190 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, вдень 12 листопада нині не встановлена досудовим розслідуванням особа, зателефонував до жителя Вінниччині, назвавшись його донькою.

Вона сказала, що потрапила у ДТП, перебуває у лікарні і потребує операції вартістю 200 тисяч гривень. Ці гроші потрібно передати сину жінки, яка уже нібито оплатила хірургічне втручання.

Підозрюваний – 41-річний львівянин, раніше судимий за вбивство, під виглядом «сина», особисто забрав 200 тисяч та 300 доларів у потерпілого в його оселі.

Після отримання коштів, зловмисник виїхав за межі Вінниччини та, вранці 14 листопада на Львівщині був затриманий правоохоронцями.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділення відділення поліції № 3 Гайсинського РУП.

Макс Мельник

15 листопада, 2023