Правоохоронці накрили на Вінниччині велику партію канабісу вартістю за мільйон гривень

Новини Вінниці / Правоохоронці накрили на Вінниччині велику партію канабісу вартістю за мільйон гривень

Після затримання торговця наркотиками у середмісті Вінниці правоохоронці вийшли на місця зберігання великої партії канабіса. «Гуртовий склад» розташовувався у Гайсинському районі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД у середмісті обласного центру оперативники затримали 22–річного мешканця Гайсинського району відразу після збуту чергової дози наркотиків.

Оперативна закупівля наркотичної речовини відбувалась у межах розслідування відкритого кримінального провадження за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Під час особистого огляду у зловмисника поліцейські вилучили 11 200 гривень та zip пакети з наркотичною речовиною.

Далі правоохоронці вийшли на «гуртовий склад». Поліцейські провели ряд обшуків за двома адресами у Гайсинському районі, де проживає підозрюваний. Під час огляду приватних будинків оперативники виявили канабіс вагою близько 15 кілограмів, який зберігалась у мішках та пакетах, а також zip пакети для її фасування.

Вилучені заборонені речовини направлені на експертизу.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідство повідомило чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбачуваного  ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські звернулись з клопотанням до суду щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Макс Мельник

1 червня, 2022