Працювали виключно зі сталою клієнтурою: у Вінниці з КОРДом затримали групу збувачів наркотиків

Новини Вінниці / Працювали виключно зі сталою клієнтурою: у Вінниці з КОРДом затримали групу збувачів наркотиків

Майже щодня у Вінниці затримують підозрюваних у торгівлі наркотиками. Чергові дилери опинились у кайданках внаслідок спецоперації із залученням спецпризначенців КОРДу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затримано одразу чотирьох місцевих мешканців віком від 21 до 57 років. Вони продавали наркозасоби та психотропи у різних районах обласного центру виключно вузькому колу знайомих. «Товар» доставляли замовникам особисто в руки. Вартість однієї дози коливалась від 400 до 1200 грн, а в день фігуранти обслуговували більше десяти клієнтів. 

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у затриманих ємності з речовиною рослинного походження, схожою на канабіс, кристалічною речовиною, ймовірно амфетаміном, кущі коноплі, а також банківські картки, мобільні телефони, електронні ваги та грошові кошти.

Встановлено, що клієнти перераховували гроші за товар на рахунки наркозбувачів через термінали самообслуговування. 

Усім чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. 

Слідчі проводять досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька окружна прокуратура.

Макс Мельник

3 серпня, 2023