Позичила лише половину грошей: на Вінниччині засудили рецидивіста, який жорстоко вбив позичальницю

Новини Вінниці / Позичила лише половину грошей: на Вінниччині засудили рецидивіста, який жорстоко вбив позичальницю

Ладижинський міський суд визнав обґрунтованими доводи прокурора Вінницької обласної прокуратури та визнав винуватим 44-річного чоловіка і навмисному вбивстві знайомої. Вранці рецидивіст пішов до жінки, щоб позичити гроші. Отримав половину суми. Через брак решти він «розлютився».

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, раніше судимий за вбивство житель Гайсинського району зараз знову обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

О 6 годині ранку 19 грудня 2022 року він прийшов до квартири своєї знайомої щоб позичити в неї 600 грн. Жінка надала йому у борг половину грошей. Між ними виник словесний конфлікт, і «гість» почав бити позичальницю.

«Застосовуючи значну фізичну силу, зловмисник ударив її головою об підлогу, спричинивши тілесні ушкодження, від яких потерпіла померла на місці події», - вказують у прокуратурі.

Не бажаючи бути викритим чоловік з місця злочину зник.

Суд визнав підсудного винуватим у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі.

На цей час вирок законної сили ще не набрав.

Макс Мельник

20 вересня, 2023