Повітряна тривога на Вінниччині триває вже більше 11 годин

Новини Вінниці / Повітряна тривога на Вінниччині триває вже більше 11 годин

Сьогоднішня повітряна тривога у Вінницькій області - найдовша за увесь час повномасштабного вторгнення.

Росія запустила по Україні 135 ударних дронів та невідомих безпілотників. Більшість цілей збила протиповітряна оборона. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

Росіяни запускали дрони по Україні з Курська, Орела, Приморсько-Ахтарська. Станом на 08:30 зафіксовано пуски 135 дронів.

Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи. В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих дронів.

ППО працювала в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

"Ще 44 безпілотники локаційно втрачено, два - полетіли в Білорусь, до десяти ворожих дронів в повітряному просторі центральних областей України. Бойова робота триває", - зазначають у Повітряних силах ЗСУ.

На Вінниччині повітряну тривогу оголосили о 23.24. Вона триває вже понад 11 годин.

Сьогоднішня повітряна тривога у Вінницькій області - найдовша за увесь час повномасштабного вторгнення. Наразі зафіксовано ще один «шахед» в східній частині області.