Повернувся до матері: в поліції розповіли деталі зникнення з лікарні вінницького школяра

Новини Вінниці / Повернувся до матері: в поліції розповіли деталі зникнення з лікарні вінницького школяра

Як писав NaПарижі, близько 21 години 12 серпня 13-річний Фелікс Матевосян самовільно залишив вінницьку міську лікарню «Центр матері та дитини», що по вулиці Маяковського. Його відшукали лише під вечір наступного дня. Про причини зникнення підлітка з медзакладу у поліції нарешті розповіли.

Як писав NaПарижі, близько 21 години 12 серпня 13-річний Фелікс Матевосян самовільно залишив вінницьку міську лікарню «Центр матері та дитини», що по вулиці Маяковського. Його відшукали лише під вечір наступного дня. Про причини зникнення підлітка з медзакладу у поліції нарешті розповіли.  

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, за словами старшого інспектора з  особливих доручень відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ольги Телепенко, хлопчик перебував у закладі тимчасово. Його разом з 3-річним братом 11 серпня працівники соціальних служб вилучили з родини, як такої, що опинилась у скрутних життєвих обставинах…

Хлопець був не згодний з такими діями, тому вирішив повернутися до матері. Його шукали патрульні у магазинах, на вокзалах, перевіряли громадські місця, опитували друзів та знайомих хлопчика. Через майже добу активних пошуків поліцейські знайшли неповнолітнього неподалік будинку, де він проживав з родиною.

«З неповнолітнім поліцейські провели профілактичну бесіду та пояснили, які небезпеки могли чекати на нього у місті. Подальшу долю хлопчика вирішуватимуть відповідні соціальні служби, які опікуються дітьми», - зазначають у поліції.

Чи гарантуватиме це, що у подальшому Фелікс утримається від аналогічних кроків?..

Макс Мельник

14 серпня, 2020