Потужний вибух став причиною пожежі на заводі у російському Челябінську, де виробляють двигуни для танків

Новини Вінниці / Потужний вибух став причиною пожежі на заводі у російському Челябінську, де виробляють двигуни для танків

На Челябінському тракторному заводі, який перебуває під санкціями України і США як виробник двигунів для військової техніки, сталвся вибух, а потім пожежа. На кадрах, зроблених очевидцями, видно, як у небо піднімається «вогняний гриб».

Як повідомляє Baza, за словами очевидців, перед пожежею було чути звук вибуху, а над територією заводу піднялася хмара з вогню.

«На території Челябінського тракторного заводу (ЧТЗ) серйозна пожежа. У МНС уточнили, що на місці працюють сили та засоби Челябінського пожежно-рятувального гарнізону», - пише 74.RU у Telegram.

Перед тим, як почалася пожежа, стався сильний вибух. У будинках навколо заводу зникло світло. Один із очевидців НП, який зняв відео з місця, розповів виданню, що на завод примчали шість пожежних машин і дві карети швидкої допомоги.

Проте у МНС Росії «заспокоїли», повідомивши, що «горів масляний трансформатор на площі 40 квадратних метрів.

«У гасінні було задіяно 20 пожежників та 6 одиниць техніки", - йдеться у повідомленні російського відомства.

Як зазначає The Moscow Times, Челябінський тракторний завод є основним постачальником для підприємств концерну «Уралвагонзавод» (Нижній Тагіл). Двигунами ЧТЗ різної потужності оснащують танки Т-72, Т-90 «Прорив», БМПТ «Термінатор», артилерійські самохідні установки «Акація», «Мста-С», «Коаліція-СВ».

У 2023 році завод потрапив під американські та українські санкції як «підприємство, що спеціалізується на виробництві дизельних двигунів для військової техніки для потреб Збройних сил Російської Федерації».

Олег Верлан

26 листопада, 2023