Потужний вибух поблизу Москви: над військовим заводом здійнявся димовий «гриб»

Новини Вінниці / Потужний вибух поблизу Москви: над військовим заводом здійнявся димовий «гриб»

Потужний вибух пролунав сьогодні, 9 серпня, у Московській області РФ, а саме у місті Сергіїв Посад. Поблизу місця інциденту здіймається стовп диму.

Про «бавовну» повідомляють російські Telegram-канали.

Сергієв Посад (кол. Загорськ) розташований за 70 кілометрів від Москви. Російські ЗМІ стверджують, що вибух пролунав на Загорському оптико-механічному заводі. Через вибух у сусідніх будинках вибило вікна.  

У мережі вказують, що внаслідок вибуху постраждали не менше 20 осіб. Вони перебувають у стані середнього ступеня важкості. Також зазначається, що під завалами можуть бути люди. На місце інциденту направили понад десяток «швидких», але їх не вистачає.

Російський Telegram-канал Mash зазначає, що у місті вибухнув склад піротехніки компанії «Пиро-Росс». Фірма нібито орендувала приміщення на території заводу.

На місці інциденту оголосили евакуацію. При цьому екстрені служби РФ відкинули версію, що завод нібито атакував безпілотник. Попередньою причиною вибуху було порушення технологічного процесу.

Як пишуть російські медіа, Загорський завод з 1935 року займається виробництвом спостережної техніки (зокрема, прицілів для танків, тепловізорів), медичного обладнання, лабораторних приладів, а з недавніх пір - дозиметричного обладнання та технічних засобів безпеки.

Наразі немає свідчень, що вибуху передувала повітряна атака.

Однак, як відомо Москву та околиці російської столиці періодично «турбують» дрони. Так, у ніч на 30 липня невідомі безпілотники вдарили по діловому центру російської столиці – «Москва-сіті». БпЛА влучили у так звану «урядову вежу», там розташовані офіси відразу трьох російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Мінкомзв'язку. Вночі 1 серпня у районі "Москва-сіті" знову пролунали вибухи.

 

Олег Верлан

9 серпня, 2023