Потужна «бавовна» у Криму: через «прильот» на військову базу окупанти перекрили рух трасою та евакуюють людей

Новини Вінниці / Потужна «бавовна» у Криму: через «прильот» на військову базу окупанти перекрили рух трасою та евакуюють людей

Чергову потужну «бавовну» в Криму 22 липня підтвердили як місцеві пабліки, так і ЗСУ. Знищено нафтобазу та армійські склади у Красногвардійському районі тимчасово окупованого півострова. Окупаційна влада змушена перекрити рух Кримським мостом.

Як повідомляє Telegram-канал «ЧП/Крим», вибухи лунали протягом десяти хвилин.

За словами гауляйтера окупованого Криму Сергія Аксьонова, нібито відбулась спроба нальоту безпілотників. Інших подробиць він поки що не розкрив.

«Співробітники МНС перебувають на місці для ліквідації можливих наслідків. Працюють усі профільні служби»", - додав Аксьонов.

Тим часом окупанти закликають цивільних не викладати фото прильотів БпЛА. Однак деякі з очевидців стверджують, що атак зазнали нафтобаз й аеродром в районі населеного пункту Октябрське.

Пожежа на залізничній станції

Очевидці стверджують про пожежу на залізничній станції Елеваторна (село Октябрьске) після вибухів.

Атака на склад боєприпасів

Як стверджує той же Аксьонов, БпЛА влучили по складу боєприпасів в Красногвардійському районі. Нібито, руйнувань, а також постраждалих - немає, однак було прийнято рішення «про евакуацію населення в радіусі 5 кілометрів» у пункти тимчасового розміщення.

«Для мінімізації ризиків також вирішено призупинити рух на Кримській залізниці. Розраховуємо, що наслідки НП будуть усунені в стислі терміни», - написав гауляйтер у соцмережах.

Ефективне влучання

Як пише Defence Express, вибухи лунали на нафтобазі й аеродромі, який свого часу був авіабазою Чорноморського флоту СРСР.

Нафтобаза

Об'єкт розташований впритул до залізничного шляху, у зв'язку з чим пожежа блокуватиме рух всіх потягів.

«Цей шлях йде до Джанкою, проходить через Октябрське й у районі Гвардійського розділяється на лінії до Євпаторії та Сімферополь-Севастополь. Й поки пожежа не буде ліквідована, то вочевидь й рух всіх потягів буде заблокований для більшої частини півострова», - додає видання.

Аеродром

Попри те, що летовище було закинуто в середині 90-х років, Російська Федерація знову перетворила його у військовий об'єкт перед повномасштабним вторгненням.

Згідно з кадрами Google Earth від лютого 2022 року, на цій території була розташована велика кількість військової автомобільної техніки та намети.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму останнім часом «бавовна» - звичайна справа. Переважно вибухи пов'язані з ударами українських військових по скупченню ворожих військ, техніки чи стратегічних об'єктах.

Приміром, вночі 17 липня внаслідок атаки було пошкоджено Кримський міст. Можна припустити, що удару завдано за допомогою надводних дронів, а причетні до події СБУ і ВМС.

Нещодавно у селищі Роздольне вночі лунали вибухи. В мережі стверджували про нібито удар БпЛА, а росіяни у звичній для них манері - звинувачували Україну.

Далі. 19 липня на півострові лунали вибухи в Кіровському районі. У мережі писали про «прильоти», а на місцевому полігоні почалася детонація на складі боєприпасів, яка тривала понад дві доби.

Олег Верлан

22 липня, 2023