Потрібна інформаційна тиша, щоб потім відзвітувати про великі успіхи: в ОК «Південь» пояснили ситуацію на Херсонщині

Новини Вінниці / Потрібна інформаційна тиша, щоб потім відзвітувати про великі успіхи: в ОК «Південь» пояснили ситуацію на Херсонщині

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк, коментуючи ситуацію на лівому березі Дніпра у Херсонщині, заявила, що військовим потрібна інформаційна тиша, щоб потім відзвітувати про великі успіхи.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону. 

Гуменюк повідомила, що вздовж лінії фронту, яка пролягає річкою Дніпро, російські окупанти намагаються активно оборонятися. Армія РФ намагається активізувати артилерію, реактивні системи залпового вогню та тактичну авіацію. 

Водночас українські військові відтискають ворога на лінії від 3 до 8 кілометрів уздовж усього узбережжя. 

«Лінія фронту на сьогодні досить рухлива. Всі заходи, які проводять Сили оборони, ми розкривати не можемо, але очевидним є факт, що ворога це притискає. І поки що ми просимо інформаційної тиші, щоб запрацювала наша запланована сентенція, яка дозволить потім відзвітувати про великі успіхи», - наголосила Гуменюк. 

Нагадаємо, раніше Міноборони РФ повідомило про «перегрупування» з лівого берега, але незабаром зняло інформацію. Нібито на такий крок окупанти пішли для провокації українських військових, але все обернулось панікою у рядах загарбників.

У той же час західні аналітики постійно досліджують ситуацію на лівобережжі та повідомляють про просування українських військових.

Олег Верлан

15 листопада, 2023