Поруч з Вінницею місцевій громаді повернули 6 га земель промисловості

Новини Вінниці / Поруч з Вінницею місцевій громаді повернули 6 га земель промисловості

За рішенням Господарського суду Вінницької області з приватним підприємством розірвано договори оренди землі, завдяки чому 6 гектарів повернуто у комунальну власність Стрижавської селищної громади.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, йдеться про ділянки, які у 2015 та у 2017 роках підприємство отримало у строкове платне користування для промислової діяльності. Однак від 2019 року до місцевого бюджету орендар не сплачував орендну плати. Це спричинило заборгованість у сумі понад 200 тис. грн. За сприяння Вінницької окружної прокуратури її стягнуто з боржника у судовому порядку, а землю повернуто власнику.

«Оскільки селищна рада тривалий час не вживала щодо боржника заходів реагування, а, отже, бюджет не отримував надходжень, на захист інтересів громади стала прокуратура, звернувшись до суду з відповідними вимогами. На сьогодні рішення суду за позовом прокуратури реально виконано та громада отримала можливість належним чином розпоряджатися земельними ділянками», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

29 червня, 2023