Порошенко у Вінниці: для деяких громад та голів несподіваний "грошопад" виявився наче стихійне лихо

Новини Вінниці / Порошенко у Вінниці: для деяких громад та голів несподіваний "грошопад"  виявився наче стихійне лихо

Президент України Петро Порошенко заявив, що окремі громади неефективно використовують кошти, які у них з'явилися в рамках децентралізації. Про це глава держави сказав на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, яка відбувається у Вінниці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що окремі громади неефективно використовують кошти, які у них з'явилися в рамках децентралізації. Про це глава держави сказав на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, яка відбувається у Вінниці.

"Мені, до речі, пропонують переглянути пропорцію і повернути частину коштів в розпорядження центру, принаймні на час, коли Україна відбиває агресію. Я не пристану на цю ситуацію. Вважаю, це абсолютно неправильно. Кардинально змінилася ситуація, коли сільський голова не їде з торбами до міністерства фінансів, не випрошує квоти, а громада визначає, як найбільш ефективно використовувати кожну копійку бюджетних коштів. Хоча проблема неефективного використання коштів теж є. Для деяких громад, і для деяких голів несподіваний грошопад виявився наче стихійне лихо ", - зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що завдяки децентралізації  зросли місцеві бюджети. Приміром, за чотири роки бюджет розвитку Вінниці з 50 мільйонів зріс до мільярду.

"Це абсолютні рішучі кроки, які підтверджують наші напрямки на децентралізацію", - підкреслив Петро Порошенко.