Понад 606 млн грн на підтримку військових спрямувала Вінницька громада з лютого 2022 року

Новини Вінниці / Понад 606 млн грн на підтримку військових спрямувала Вінницька громада з лютого 2022 року

Від початку повномасштабного російського вторгнення допомога військовим стала пріоритетом для Вінницької міськради. За час повномасштабного вторгнення з бюджету громади на відповідні цілі Збройних Сил, Нацгвардії України, формувань територіальної оборони та інших військових формувань спрямували вже понад 606,7 млн грн.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Так, протягом 2022 року із бюджету на підтримку військових було спрямовано 418,9 млн грн, а за поточний рік уже – 187,7 млн грн.

Для прикладу на сесії міської ради, яка відбулась 7 липня, самоврядці проголосували за виділення 14 млн грн на потреби 6 військових частин, серед яких і штурмова бригада полку «Азов».

А минулого тижня, 27 липня, виконавчий комітет міської ради схвалив чергове виділення коштів у сумі 28 млн грн.

«Вони підуть на придбання техніки для наших оборонців. Зокрема, пікапів, тепловізорів, квадрокоптерів, коліматорних прицілів – усе, що допоможе їм протистояти ворогу. Наша громада дбає й про те, з чим наші воїни увійдуть в зиму. Щоб мали достатньо засобів для обігріву в окопах, інші необхідні побутові речі, що полегшать життя та дозволять зберегти здоров’я», - йдеться у повідомленні.

«Обороноздатність – найважливіший пріоритет для всієї країни, тож продовжуємо допомагати нашим захисникам. Об’єднуємо сили і працюємо далі», - зазначив очільник громади Сергій Моргунов, коментуючи рішення виконкому міської ради.

Олеся Рудницька

3 серпня, 2023