Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)

Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)

Допис про вандалізм по вулиці Андрія Первозванного у Вінниці сколихнув збурив сьогодні громадськість міста. За словами автора посту у Facebook-спільноті Urban - Про Місто Володимира Бєлова, прокладаючи кабель через клумбу, робітники пошкодили понад 30 "дорослих" дерев, деякі молоді просто зникли під ковшем екскаватора.

Допис про вандалізм по вулиці Андрія Первозванного у Вінниці сколихнув та збурив сьогодні громадськість міста. За словами автора посту у Facebook-спільноті "Urban - Про Місто" Володимира Бєлова, прокладаючи кабель через клумбу, робітники пошкодили понад 30 "дорослих" дерев, деякі молоді просто зникли під ковшем екскаватора.  

Це викликало хвилю обурень вінничан у коментарях. Згодом відреагували на ситуацію і представники міської влади.

За словами директора Департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Володмира Ніценка, обставини події було з'ясовано на місці профільним Департаментом спільно з представниками муніципальної варти, КП «Вінницязеленбуд» та МКП «Адміністративно-технічний центр».

"Було досліджено факт пошкодження зелених насаджень та елементів благоустрою підрядною організацією ТОВ «БОРИСФЕН БУД» при прокладання кабелю на замовлення АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО». За наслідками чого було попередньо встановлено відхилення від проектних рішень, яке призвело до ряду порушень норм чинного законодавства, що завдало шкоди територіальній громаді м. Вінниця. На даний час складено 4 протоколи за порушення правил благоустрою. Прийнято рішення про призупинення робіт до внесення адекватної корекції в проект. По даному факту готуються заяви до правоохоронних органів та екологічної інспекції. Рекомендовано Замовнику та підряднику за технічним наглядом КП «Вінницязеленбуд» відновити пошкоджені зелени зони та дерева. Відновити пошкоджені тротуари та вжити вичерпних заходів для відшкодування нанесених збитків. Дякуємо небайдужим мешканцям міста за активну громадську позицію!", - написав В.Ніценко у Facebook.

 

Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)Новини Вінниці / Понад 30 дерев пошкодили екскаватором у Вінниці. Будівельникам "рекомендували" відновити насадження (ФОТО)
Сергій Маламура

2 вересня, 2020