Помста за 128-у бригаду: ЗСУ вдарили по росіянах під час нагородження

Новини Вінниці / Помста за 128-у бригаду: ЗСУ вдарили по росіянах під час нагородження

Українські воїни завдали удару по скупченню російських військових з 810-ї бригади морської піхоти у Херсонській області. Загинули десятки окупантів, а ще сотні поранені.

«Відплата. Бумеранг: за два тижні після атаки на 128-му. 810- та, відчуваєте біль, ми точно знаємо. За наших хлопців. За Закарпатську окрему гірсько-штурмову», - написав командир підрозділу аеророзвідки "Птахи Мадяра" Роберт Бровді.

За його словами, загинули 25 окупантів, ще близько сотні отримали поранення. Втрати серед командного складу росіяни ретельно приховують.

Інформацію підтверджують інші джерела. Зокрема, що останній командувач цієї бригади «видохся в тил» ще 8 листопада. А ще сім комбригів вже ліквідовані силами ЗСУ.

Удар стався в День ракетно-артилерійських військ РФ під час нагородження.

Чекаємо на повідомлення Генштабу.

Нагадаємо, 3 листопада у прифронтовому селі в Запорізькій області російська ракета влучила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали для нагородження до Дня ракетних військ та артилерії. Трагедія забрала життя 19 бійців, десятки військових отримали поранення, також були поранені і серед місцевого населення.

Наразі правоохоронці займаються розслідуванням обставин. Відповідь на Херсонщині одразу назвали помстою.

Олег Верлан

21 листопада, 2023