Помста Миколаєву: росіяни влучили в будівлю ОДА та житловий будинок

Новини Вінниці / Помста Миколаєву: росіяни влучили в будівлю ОДА та житловий будинок

Після героїчної оборони Миколаєва та подальшого наступу українських військових з відкиданням загарбників до Херсонщини росіяни змінили тактику. Сьогодні, 29 березня, вони завдали ракетних ударів по місту. Наскрізь «пробито» будівлю Миколаївської обласної державної адміністрації.

За словами очільника Миколаївщини Віталія Кіма, половина будівлі практично зруйнована, зокрема кабінет голови ОДА. Більшість людей дивом урятувалися. Це від 50 до 100 людей. Наразі шукають вісім цивільних та трьох військових.

«Влучили в будівлю обладміністрації, розвалили пів будівлі, в мій кабінет влучили», - зазначив він.

Кім показав фото зруйнованої облдержадміністрації.

Раніше – о 08:55 – В.Кім повідомляв, що росіяни влучили в житлову будівлю, дочекавшись, коли люди підуть на роботу. Сам голова ОВА, за його словами, напад проспав.

ДСНС повідомила, що 29 березня близько 08:45 у Миколаєві внаслідок обстрілу та влучення у дев'ятиповерхову адміністративну будівлю сталася руйнація центральної секції будівлі з 9 по 1 поверхи, без подальшого горіння.

Станом на 09:25 рятувальники звільнили з-під завалів 9 постраждалих та передали їх медикам.

На думку Кіма, ракетний удар може свідчити про те, що росіяни відмовилися від наземного наступу на Миколаїв. 

UPD: Рятувальники знайшли тіла трьох загиблих під завалами Миколаївської ОДА, повідомляють в ДСНС. Станом на 12 годину також відомо про 22 постраждалих внаслідок авіаудару.

Олег Верлан

29 березня, 2022