«Полювання» на ракетоносіїв Storm Shadow у Хмельницькій області не вдалося. ППО збила усі 13 російських ракет

Новини Вінниці / «Полювання» на ракетоносіїв Storm Shadow у Хмельницькій області не вдалося. ППО збила усі 13 російських ракет

У Хмельницькій області вночі 23 червня пролунали вибухи. У Повітряних силах ЗСУ уточнюють, що сили протиповітряної оборони знищили усі 13 крилатих ракет Х-101/Х-555, більшість з яких саме над Хмельниччиною.

«Уночі 23 червня противник завдав удару по Україні з літаків стратегічної авіації. Цього разу атаку спрямовано на військовий аеродром у Хмельницькій області.

Пуски здійснювались близько опівночі з Каспійського моря із 4-х бомбардувальників Ту-95мс.

Усі 13 крилатих ракет Х-101/Х-555 було знищено протиповітряною обороною, більшість на Хмельниччині», - йдеться у повідомленні.

Слід додати, що ракетну атаку вночі очікували через завдання удару по Чонгарському мосту. Росіяни полюбляють «підповідати», як вони заявляють. Напередодні ворог казав, що полюватиме за літаками Су-24, які є носіями далекобійних ракет Storm Shadow. Адже саме ним приписують враження мосту. Оскільки ракетоносії базуються на військовому аеродромі у Хмельницькій області, то удар туди був прогнозованим.

Олег Верлан

23 червня, 2023