Політик з Вінниччини підтримав активістку Майдану Тетяну Чорновол

Новини Вінниці / Політик з Вінниччини підтримав активістку Майдану Тетяну Чорновол

Ексвінничанин та колишній міністр Ігор Жданов підтримав активістку Майдану, народну депутатку Верховнї Ради України 8-го скликання Тетяну Чорновол, якій нещодавно офіційну вручили підозру у вбивстві. Втручання громадскості та підтримка публічних людей дали результат, політикиня подякувала своїм «рятувальникам».

Ексвінничанин та колишній міністр Ігор Жданов підтримав активістку Майдану, народну депутатку Верховнї Ради 8-го скликання Тетяну Чорновол, якій нещодавно офіційну вручили підозру у вбивстві. Втручання громадскості та підтримка публічних людей дали результат, політикиня подякувала своїм «рятувальникам».

Відоезвернення Ігор Жданов розмістив на своїй сторінці у FB.

«Я був 18 лютого 2014 року разом з Тетяною Чорновол на Інститутській, Липській та Майдані. Нас були десятки тисяч. Я такий, як Тетяна Чорновол, приходьте до мене!».

Нагадаємо, що колишній депутатці Тетяні Чорновол після обшуку вручили підозру за низкою кримінальних статей. Найтяжче звинувачення – вбивство.

У відеозверенні Ігоря Жанова мова, зокрема, йде про те, що Тетяна не могла бути причетною, адже її самій загрожувала небезпека, і як покажали подальші події, вона була цілком реальною. Тобто фактично, це свідчення про її невинуватість.

За інформацією пресслужи ДБР, «слідчі ДБР повідомили про підозру народній депутатці України VIII скликання Тетяні Чорновол, її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

В будинку політикині проводили 10 квітня обшук. Пані Тетяна тоді написала у FB:

«Вони шукали мою одежу, в якій я була 18 лютого 2014 року, під час Майдану. Я, як не дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, вилучили каску, рюкзак. Ці речі знайшлися. далі у мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати… У мене тут живе велика сім’я, багато речей – обшукували скрізь: і підвал, і погріб».

Сьогоднді ж Тетяна Чорновол подякувала усім за «порятунок»:

«Хочу всім подякувати за підтримку. Так, ця підтримка особисто мене рятує. "Рятує" в буквальному сенсі, але справа не в мені. Це була підтримка не мене особисто, а всіх без виключення майданівців і ширше - всіх у кого є почуття НАЦІОНАЛЬНОЇ ГІДНОСТІ. Моя справа - послаблення наших позиції в нашій державі. Моя справа - атака на всю умовну партію супротиву від умовно партії капітуляції, яка зараз при владі. А тепер хороша новина і ще краща. Хороша новина - зараз маємо маленьку тактичну перемогу - я з такою статтею, де "вишка" не лише не в тюрмі, повністю вільна».

Марина Карабай

15 квітня, 2020