Поліція затримала серійних злодіїв

Новини Вінниці / Поліція затримала серійних злодіїв

16 серпня поліція Вінниччини затримала двох підозрюваних у серії крадіжок, які обкрадали офіси та магазини в регіоні.

Зловмисники, віком 54 та 34 роки, використовували хитромудру тактику для здійснення злочинів, включаючи залишення автомобіля далеко від місця злочину та пересування на велосипедах, щоб уникнути виявлення.

Затримання відбулося після того, як зловмисники проникли в офісне приміщення у Вінниці, зламали сейф директора товариства та викрали близько 400 000 гривень. Відповідно до інформації відділу комунікації поліції Вінниччини, підозрювані також причетні до ще двох аналогічних злочинів у Вінницькому районі: крадіжки 90 тисяч гривень з автосервісу та 50 000 гривень з магазину.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих, поліція вилучила близько 300 тисяч гривень в національній та іноземній валюті, ноутбуки, інструменти для злому, а також одяг і взуття, які використовували злочинці під час вчинення крадіжок. 

Оперативники Управління карного розшуку спільно з поліцією Вінницького району викрили зловмисників, які використовували продуману конспірацію для уникнення затримання. Затриманим оголошено підозру за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави у сумі 2 000 000 гривень.

Досудове розслідування проводить Відділ поліції № 3 Вінницького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури. За даними кримінального законодавства, за такі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

Михайло Білик

19 серпня, 2024