Поліція виявила посів конопель у жителя Жмеринського району

Новини Вінниці / Поліція виявила посів конопель у жителя Жмеринського району

Рослини вирощувалися нібито для "власних потреб".

Під час планового відпрацювання населеного пункту Жмеринського району, поліцейські офіцери громади виявили посів конопель на приватній присадибній ділянці. Тимчасово виконуючий обов'язки начальника Жмеринського районного відділу поліції Руслан Мілевський зазначив, що на ділянці було виявлено близько сотні рослин. За словами власника ділянки, рослини вирощувалися виключно для "власних потреб".

Коноплі було вилучено та направлено на експертизу. На основі результатів дослідження, поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель. 

За це правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція наголошує на важливості дотримання закону та застерігає громадян від незаконної діяльності, пов'язаної з вирощуванням нарковмісних рослин. Вирощування конопель без відповідних дозволів та ліцензій є незаконним і несе за собою серйозні правові наслідки.

Михайло Білик

8 липня, 2024