Поліція оголосила водію «ВАЗу» про підозру у спричиненні смертельної ДТП у Тульчинському районі

Новини Вінниці / Поліція оголосила водію «ВАЗу» про підозру у спричиненні смертельної ДТП у Тульчинському районі

Проведеними на місці події першочерговими слідчими діями поліцейські встановили, що водій «ВАЗу», рухаючись другорядною дорогою з села Ганнопіль, при виїзді на автодорогу Тростянець - Тульчин, не переконався у відсутності транспортних засобів на головній дорозі, які мають перевагу в русі. Здійснюючи поворот ліворуч, він виїхав на головну дорогу та допустив зіткнення з автомобілем BMW, який рухався по автодорозі в напрямку Тульчина. Від удару BMW відкинуло на узбіччя дороги, де знаходилися люди.

Проведеними на місці події першочерговими слідчими діями поліцейські встановили, що водій «ВАЗу», рухаючись другорядною дорогою з села Ганнопіль, при виїзді на автодорогу Тростянець - Тульчин, не переконався у відсутності транспортних засобів на головній дорозі, які мають перевагу в русі. Здійснюючи поворот ліворуч, він виїхав на головну дорогу та допустив зіткнення з автомобілем BMW, який рухався по  автодорозі в напрямку Тульчина. Від удару BMW відкинуло на узбіччя дороги, де знаходилися люди.

Таку інформацію оприлюднено відділом комунікації обласного главку поліції.

Нагадаємо, аварія сталась 12 липня близько 18.30. Внаслідок ДТП дві жінки віком 54 та 64 років отримали травми, несумісні з життям та загинули на місці пригоди. Ще одну 69–річну мешканку Тульчинської громади  з тілесними ушкодженнями госпіталізовано до медичного закладу.  

Також до тульчинської лікарні госпіталізовані 26–річна вагітна кермувальниця BMW та 38–річний водій «ВАЗу».

Слідчими обласного главку поліції водієві «ВАЗу» оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб).

Такий злочин карається ув’язненням терміном до 10  років. В кримінальному провадженні буде призначено ряд експертиз, проведені усі необхідні процесуальні та слідчі дії для встановлення об’єктивної істини.

Макс Мельник

13 липня, 2021