Поки була за кордоном з будинку винесли речі та труби: на Вінниччині затримали доглядача нерухомості

Новини Вінниці / Поки була за кордоном з будинку винесли речі та труби: на Вінниччині затримали доглядача нерухомості

Поки 41-річна жителька Жмеринського району перебувала за кордоном, з її будинку зникли побутова техніка, поліпропіленові труби та навіть декілька упаковок облицювальної плитки. Перед від’їздом жінка найняла доглядача, який мав наглядати за її домівкою. Тому саме його першим запідозрила у крадіжках власниця.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, затримали 33-річного жмеринчанина 11 вересня. У скоєні крадіжок правопорушник зізнався. Частину викраденого майна він встиг реалізувати. 

Фатум ситуації у тому, що жінка у заяві вказала про зникнення побутової техніки (пральна машинка, музичний центр, монітор, системний блок  та мікрохвильова піч) та решти речей, додавши, що заздалегідь домовилась, що за будинком будуть доглядати. Звісно, за догляд заплатила. Коли повернулась, доглядач зник.

Правоохоронці завітали до чоловіка додому. Як з’ясували поліцейські, у період перебування власниці будинку поза межами країни він викрав із її помешкання побутові речі, а також поліпропіленові труби та декілька упаковок плиток для ремонту ванної кімнати. Сума збитку перевищує 15 тисяч гривень. Доглядача розшукали.

Як виявилось, він крав і продавав чуже майно поступово. Вилучили в нього лише частину речей заявниці.

Жмеринчанину повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Такі злочини караються ув’язненням до 8 років.

Макс Мельник

12 вересня, 2023