Подвійний удар магнітних бур прогнозують у лютому: коли буде та як підготуватися

Новини Вінниці / Подвійний удар магнітних бур прогнозують у лютому: коли буде та як підготуватися

У лютому 2022 року планету двічі будуть накривати магнітні бурі червоного рівня. Пікові дні активності магнітосфери очікуються 4 та 11 лютого, тому у метеочутливих може у ці дні може погіршитися самопочуття.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, найбільш сильні коливання впродовж місяця очікуються 4 та 11 лютого. Також очікується, що 10 та 12 лютого магнітосфера також буде збудженою.

У зазначені періоди люди похилого віку, метеочутливі та особи з хронічними захворювання можуть відчути дискомфорт та погіршення самопочуття.

Втім 4 лютого буря досягне рівня G1 – Кр 5, але вже наступного дня піде на спад. Проте вже з четверга, 10 лютого, у магнітосфері знову почнуть посилюватися коливання. І 11 лютого вони досягнуть свого піку, який становитиме рівень G1 – Кр 5.

Експерти попереджають, що дискомфорт може відчуватися ще 12 числа, але у неділю, 13 лютого, рівень активності геомагнітного поля має стрімко знизитися.

Також нагадаємо, що менш потужна буря очікується 29 січня.

За прогнозами Space Weather Prediction Center, активність геомагнітного поля теж очікується на нестабільному рівні з 4 по 5 лютого, а також у активні сплески у період з 10 по 12 січня.

Вплив магнітної бурі на організм людини

Як відзначають спеціалісти, магнітні бурі навіть середньої потужності можуть негативно позначитися на самопочутті людини. А бурі червоного рівня, саме така очікується 4 та 11 лютого, настільки потужні, що здатні провокувати проблеми з електротехнікою та зв’язком.

До найпоширеніших проявів явища відносять:

  • Запаморочення та головний біль.
  • Розлади сну.
  • Проблеми з концентрацією уваги та стан апатії.
  • Дратівливість.
  • Проблеми з тиском.
  • Загострення хронічних хвороб.
  • Ломота у тілі, а також біль у місцях переломів та суглобах.
  • Відсутність апетиту та нудота.
  • Відчуття слабкості.

Зазначимо, перш за все, необхідно більше відпочивати – забезпечте собі повноцінний сон, який триватиме не менш ніж 7-8 годин. Лікарі радять у період активності геомагнітного поля дати час на відновлення вашому організму.

Також під час магнітної бурі варто знизити фізичні навантаження та уникати емоційних потрясінь. Проте не варто повністю відмовлятися від фізичних вправ. Не буде зайвим приділити 5-10 хвилин зарядці. Інтенсивні навантаження краще замінити прогулянками на свіжому повітрі.

Медики кажуть, що необхідно слідкувати за своїм харчуванням. Необхідно збалансувати свій раціон, а години обіду розташувати в період з 12 до 14 години. Відзначається, що у цей проміжок часу можна навіть дозволити собі доволі калорійну їжу, але не варто цим зловживати.