Подружжя вінницьких валютників, яких колеги звинувачують у «шахрайстві», виклали власну версію подій

Новини Вінниці / Подружжя вінницьких валютників, яких колеги звинувачують у «шахрайстві», виклали власну версію подій

Подружжя валютників Оксану та Володимира Казьмін з Яришівки, що поблизу Вінниці, змушено переховуватися. Колеги обвинувачують їх у привласнення чималої суми. Проте історія «зниклої» сім’ї має інший бік. В.Казьмін виклав власну версію того, що відбувалося, і чому родина вимушена переховуватися… Через систематичні погрози.

Подружжя валютників Оксану та Володимира Казьмін з Яришівки, що поблизу Вінниці, змушено переховуватися. Колеги обвинувачують їх у привласнення чималої суми. Проте історія «зниклої» сім’ї має інший бік. В.Казьмін виклав власну версію того, що відбувалося, і чому родина вимушена переховуватися… Через систематичні погрози.

Нагадаємо, неабиякого розголосу спричинило зникнення сімї Казьміних. Подружжя з 4-річним сином нібито поїхало «на море», а відшукали та повернули до Вінниці їх із Закарпаття. Потім родина знову поїхала – знайшли у Луцьку. Тепер, як запевняють знайомі, можна казати про третє зникнення. Підприємець із Вінниці Анатолій Л. стверджує, що він і його колеги-валютники постраждали від «шахрайських дій» 34-річного Володимира Казьміна, який нібито у 11 людей позичив близько 500 тисяч доларів, через що і зникає… У поліції неофіційно називають цю справу «бразильським серіалом», адже вирують «гарячі» пристрасті, а повороти «сюжету» непередбачувані.

Нові подробиці скандальної історії із одкровенням Володимира Казьміна. Чоловік 13 серпня зателефонував до редакції Вінниця.info та виклав власну версію ситуації.

Разом з дружиною Оксаною у телефонній розмові від пояснив, що вони постійно отримують smm з погрозами про фізичну розправу.

Оксана та Володимир займаються нелегальним обміном валюти у Вінниці. Кажуть, весною вклали власні кошти у щось на кшталт фінансової піраміди. Володимир запевняє, що схема легких грошей швидко зацікавила колег по ремеслу. Тому вкласти свої кошти вирішили й вони. Але прогоріли…

«Ми поїхали від того, що почались погрози. Була така електрона програма накопичення, в яку я на початку весни вложив свої гроші. З тієї суми мені щодня надходило 1,5%. Про це дізнались мої колеги, почали розпитувати, як працює. Їх теж це зацікавило, і вони вирішили самі вкласти гроші у цю програму», - зазначає валютник.

За його словами, ця «програма легких грошей» недовго пропрацювала. Вона зникла.

«Відповідно і їх гроші, й мої пропали. Поступово почалось звинувачення від тих, хто вложив туди грош,і у мій бік. Ніби, як так. Але я нікого не змушував вносити кошти і нікого не підбивав. Вони у розумі туди вложились. Зрозуміло, вони хотіли звідти хоч частину грошей забрати. Поступово їх невдоволення перейшло у погрози мені та моїй сім’ї про фізичну розправу», - зазначає пан Володимир.

Погрози набирали обертів, і від відчаю подружжя прийняло рішення, що треба, як вони кажуть, «на час поїхати, аби обміркувати, що далі робити з цими людьми».

Інформацію про те, що позичав чужі кошти, чоловік спростовує. Мовляв, у фінансову піраміду колеги вступали добровільно.

«Валютники нікому не позичають взагалі грошей не те, що без розписок, ба навіть без залогу – автомобіля або золота. Я працював у цьому колі, я знаю, про що говорю. Тим паче гроші просто так не могли дати. В моєму колі друзів та родичів немає таких людей, які могли б позичити суму понад 500 доларів», - запевняє В.Казьмін.

Також він вказує, що через вимушені збитки родину почали «тиснути, душити через ЗМІ, аби ми лише з’явились в місті».

«Коли нас привезли у вінницьку поліцію, мої колеги увечері теж приїхали туди й під стінами кричали «Дайте нам їхню голову». Нам попробивали колеса. Ми викликали таксі й поїхали до друга у бік Луцька, де нас через два дні знайшли. Перед тим, як записати відео, яке є у ЗМІ – вони ходили під дверми й казали, що ні я, ні мій син здоровими не вийдуть. Погрожували, що нас вивезуть. Потім пішли погрози через sms. Вони всі є збереженні у нас. Погрози, що понесе відповідальність мій син, якому 3.5 рочки. Що йому уже готовлять могилу. Всі ці смс ми додамо до заяви в поліції», - каже Володимир Казьмін.

Подружжя боїться, що їх дитину викрадуть, або з їх близькими насправді хтось фізично поквитається. Тому В.Казьмін готує заяву до правоохоронних органів у надії отримати захист. Мовляв, на них «тиснуть» та звинувачують у тому, в чому вони не винні.