Подробиці жахливої трагедії: у ДТП на Вінниччині загинуло 12 людей

Новини Вінниці / Подробиці жахливої трагедії: у ДТП на Вінниччині загинуло 12 людей

Поблизу селища Бродецьке Хмільницького району вчора, 22 серпня, сталась ДТП. Зіткнулись вантажівка DAF і «ВАЗ». Напередодні у поліції заявляли про те, що загинуло 9 осіб, які перебували у легковику. За останніми даними загиблих 12, зокрема шестеро дітей.

Нагадаємо, аварія сталась о 19.28.

Як сьогодні, 23 серпня, повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за попередньою інформацією слідства, загинули водій легковика та 11 його пасажирів, серед яких 6 дітей віком від 2 до 12 років.

«Водій вантажівки затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі призначили ряд експертиз для встановлення причин та обставин аварії», - йдеться у повідомленні.

За фактом ДТП зі тяжкими наслідками розслідується кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Загинули 10 людей з Бродецького, одна жінка з Немирова, один чоловік — з села Клітинка. Тіла всіх загиблих направили у морг Вінниці для проведення експертиз.

Як пише місцеве видання РІА Козятин, за словами старости селища Ігоря Ткачука, в автомобілі знаходилося два брати і їхня неповнолітня сестра. Також їхали дружини, їхні діти, теща і друг сім'ї, якого везли в Клітинку. В одного брата — одна дитина. Це син водія, якому вчора виповнилось 2 роки. В другого — 4 дитини. Всі загинули.

 

«Родина, якщо брати в глобальному відношенні, неблагополучна, багатодітна. Батьки цих загиблих братів і сестри вели не зовсім тверезий спосіб життя. Але ці хлопці, які вийшли з цієї родини, працьовиті. Не маючи нічого в житті, крім п'яних батьків, вони піднялися, купили собі будинки, по машині», - пояснив Ткачук.

За його словами, хоча офіційно не працювали, але тримали господарство.

«Мали попит на свою працю, тому що були висотниками, які вміли обрізати високі дерева, різали дрова. Без роботи не сиділи. Село в шоковому стані, і вся громада, вся область і вся Україна. Безглуздий вчинок —  посадити 12 людей в машину», - говорить староста. 

На запитання, як вони могли поміститися в одну автівку («двійка»), староста села додав, що доставили в машину третій ряд сидінь, такий собі диванчик з іншого авто і всі помістились. Перебувало багато малих дітей, які сиділи на руках.

«Був день народження, всі святкували, застілля. Хто пив, хто не пив — встановить експертиза. Поховання відбудеться після всіх експертиз. Наразі точно не відомо, коли саме, але попередньо, через 2-3 дні. Всю організацію похорон бере на себе Глуховецька селищна рада», — додав Ігор Ткачук. 

 

Макс Мельник

23 серпня, 2023