Подробиці й унікальність нічної «бавовни» у Севастополі: два російські судна відновленню не підлягають, інші ще можна відремонтувати

Новини Вінниці / Подробиці й унікальність нічної «бавовни» у Севастополі: два російські судна відновленню не підлягають, інші ще можна відремонтувати

Нічна атака ракетами та дронами по окупованому з 2014-го Севастополю стала однією з найбільш потужних. І справа не у кількості знищеної техніки, а у паніці, яка виникла у приморському місті та взагалі російському інформаційному середовищі. Окупанти не лише не змогли захистити морзавод, а й повелись на «дезу» та, шукаючи диверсантів, розпочали бій зі «своїми».

Подробиці наслідків

Наразі численні російські, українські та західні джерела повідомляють, що у сухому доці Севморзаводу ракетами знищено великий десантний корабель «Мінськ» і підводний човен «Ростов-на-Дону», які там ремонтувались. Зазначається, що отриманні ушкодження мінімізують вірогідність відновлення техніки у майбутньому. Тобто те, що залишилось, вже є брухтом.

Росіяни визнають загибель 11 працівників заводу та військових, а також 31 пораненого. Можна припустити, що жертв і постраждалих більше, адже у РФ завжди применшують втрати.

Крім цього, у заводській бухті пошкоджено ще два судна. Росіяни приховують інформацію по ним, аби українці не дізнались. З не дуже приємного – ці судна окупанти сподіваються відремонтувати.

Російська сторона визнає атаку 8 ракетами, з яких лише дві було збито, та двома надводними дронами, які нібито знешкодили. Складно було приховати руйнування у великому місті, тим більше, що яскраві фото і відео почали з’являтися майже одразу після численних влучань.

Фото: великий десантний корабель «Мінськ» 12 і 13 вересня

Курйоз, або маленька «войнушка» між своїми

У Севастополі почалась паніка. І не тільки у цивільного населення. У телеграм-каланах вказують, що місцева поліція «отримала інформацію» про присутність у місті «диверсантів», під час їхнього пошуку поліцейські відкрили вогонь по військовому патрулю. Внаслідок перестрілки загинуло троє військовий та один поліцейський.       

Унікальна операція

Нагадаємо, вночі втретє відбулось ураження великого десантного корабля. А от ураження підводного човна – вперше. «Defense Express» вважає це унікальною ситуацією, адже Україна немає засобів для знищення підводних човнів у морі.

Сам по собі підводний човен є надскладною ціллю, протидія яким вимагає цілого комплексу засобів з протичовновими кораблями, літаками та вертольотами, власними підводними човнами. В Україні з цього «арсеналу» зараз нічого просто немає.

Немає ані сучасних кораблів, які можуть здійснювати патрулювання акваторії з метою пошуку та знищення субмарин, ані таких протичовнових літаків, як P-8 Poseidon чи хоча б P-3 Orion, ані звісно підводної компоненти флоту.

«І навіть якщо не йшлося про те, що РФ використовує свої підводні човни ледь не у режимі запуску крилатих ракет з рейду Севастополя, шукати та знищувати їх у Чорному морі ВМС України просто немає чим», - вказує видання.

На думку «Defense Express», єдиною можливістю вразити російських підводний човен було саме знищити його у надводному положенні, тобто в бухті. Це й було здійснено українськими льотчиками. 

«І це перше в історії застосування крилатих ракет для ураження підводного човна за всю історію, тим паче одразу результативне. Й це вже не перший випадок, коли Збройні Сили України говорять нові слова у військовій морській справі, бо до цього вперше в історії українські військові знищили ракетний крейсер та результативно використали морські дрони», – зазначає видання.

Також у «Defense Express» із великою долею ймовірності припускають, що йдеться про остаточне виведення з ладу підводного човна «Ростов-на-Дону», ймовірно, застосувавши крилаті ракети типу Storm Shadow.

.

Як наголошує видання, Storm Shadow мають бойову частину вагою 450 кг, яка складається з двох окремих частин. Перша – лідуючий кумулятивний заряд, який утворює у перешкоді отвір, в який вже влітає основна уламково-фугасна бойова частина. Таким чином при ураженні підводного човна чи будь-якого іншого корабля вибух проходить у середині корпусу. 

«Це вже означає критичні пошкодження. А у випадку із масштабною пожежею, яка охопила обидва кораблі, йдеться про критичні наслідки, бо кораблі просто вигорають із середини, а через високу температуру плавляться переборки (перегородки – ред.)», - зазначає видання.

Олег Верлан

13 вересня, 2023