«Податкові» шахраї на Вінниччині підняли розцінки

Новини Вінниці / «Податкові» шахраї на Вінниччині підняли розцінки

У ГУ ДПС у Вінницькій області попереджають про чергову активізацію шахраїв. Аферисти використовують старі схеми, але, звертаючись до вінницьких підприємців, збільшили вимоги. Іноді за «лояльність» податківців вони вимагають понад $2 тисячі.

У ГУ ДПС у Вінницькій області попереджають про чергову активізацію шахраїв. Аферисти використовують старі схеми, але, звертаючись до вінницьких підприємців, збільшили свої вимоги. Іноді за «лояльність» податківців вони вимагають понад $2 тисячі.   

Як зазначають у пресслужбі Головного управління, телефонні шахраї під час розмови з керівниками суб'єктів господарської діяльності пропонують за винагороду уникнути перевірок, які нібито проводяться працівниками податкової служби.

«Якщо хочете, щоб вас не перевіряли - надайте матеріальну допомогу. Так, телефонні шахраї від імені працівників та/або керівників територіальних органів ДПС звертаються до керівників підприємств. При чому, суми так званої “матеріальної допомоги” чи малі, іноді сягають понад 2 000$», - вказують у держоргані.

Зазвичай «ділки» розповідають, що на підприємство або ж підприємця очікує позапланова перевірка та вже виявлені якійсь ризики на рівні бази даних ДПС, чи взагалі необхідна термінова фінансова допомога. І якщо вінничанин хоче уникнути перевірки, потрібно перевести гроші на картковий рахунок або на рахунок поповнення мобільного номера телефону.

У зв’язку з цим, податківці звертаються до платників з проханням бути пильними та обачними. Якщо ж стали свідками таких шахрайських дій чи провокацій, варто звернутися до відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області за номером телефону (0432) 59-23-50.

Олеся Рудницька

26 листопада, 2020