Почав витрачати кошти: у Вінниці затримали чоловіка, який обікрав переселенців

Новини Вінниці / Почав витрачати кошти: у Вінниці затримали чоловіка, який обікрав переселенців

В одному з гуртожитків Вінниці обікрали переселенців з Донеччини. Зі схованки у кімнаті зникло 10 000 доларів. Розслідуючи крадіжку, правоохоронці дізнались, що один із сусідів потерпілих останнім часом почав шикувати, зробивши кілька дороговартісних покупок. Фактично, ці витрати допомогти викрити зловмисника.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області, 7 квітня із заявою про зникнення значної суми коштів з їх кімнати у гуртожитку в Вінниці звернулась родина переселенців.

Під час опитування сусідів, увагу правоохоронців привернув 33-річний чоловік. Останнім часом він здійснив не одну дороговартісту покупку.

При спілкуванні з працівниками поліції цей сусід нервував та не міг пояснити походження коштів, за які купляв цінні речі. Згодом він зізнався у вчиненні крадіжки й розповів, що про схованку дізнався випадково наприкінці березня - коли допомагав переселенцям складати меблі. Далі під час відсутності господарів забрав їхні гроші.

Частину викраденого зловмисник встиг витратити на купівлю двох ноутбуків, одягу та інструментів. Іншу частину грошей правоохоронці вилучили.

За цим фактом поліцією розслідується провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Макс Мельник

8 квітня, 2023