Почалась найдовша магнітна буря липня

Новини Вінниці / Почалась найдовша магнітна буря липня

Протягом чотирьох діб - з 16 по 19 липня – триватиме потужна магнітна буря. Найдовша у цьому місяці. Фахівці кажуть, що вона буде середньої інтенсивності і може мати вплив на людей.

Про це повідомляє Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США. Під час днів підвищеної сонячної активності метеочутливі люди можуть відчувати нездужання. 

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі виникають внаслідок взаємодії сонячного вітру з магнітосферою Землі. Це призводить до коливань магнітного поля Землі, що впливає на наше середовище та самопочуття. Тривалість магнітних бур може варіюватися від кількох годин до кількох днів, а їхня інтенсивність безпосередньо впливає на наш стан і настрій.

Найтриваліша магнітна буря липня

Буря оцінюється на рівні 2-3 балів, що вважається помірною інтенсивністю. Найбільш небезпечним днем у цьому періоді буде 18 липня, коли активність коливань досягне свого піку.

Як магнітні бурі можуть впливати на людей? 

Під час магнітної бурі, яка триватиме з 16 по 19 липня, можливі такі симптоми, як апатія, тривога, дратівливість і невизначеність у прийнятті рішень. У людей, які чутливі до погодних змін, може збільшитися ризик утворення тромбів, підвищитися артеріальний тиск і збільшитися частота мігреневих головних болей. Рекомендується уникати фізичних навантажень, виділити час для відпочинку, скористатися теплими трав'яними ваннами та пити достатню кількість води.