Побив до смерті та тачкою вивіз на околицю: на Вінниччині затримали рецидивіста

Новини Вінниці / Побив до смерті та тачкою вивіз на околицю: на Вінниччині затримали рецидивіста

На околиці смт Вапнярка 11 червня місцева жителька виявила мертвим чоловіка. Перед смертю його безжально побили. Наступного дня поліція затримала підозрюваного у злочині. Ним вважають раніше судимого за тяжкий злочин жителя селища.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за висновками судмедексперта 38-річний чоловік помер від побиття.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції зібрали докази причетності до скоєного правопорушення 42-річного місцевого жителя. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі встановлено, що 10 червня ввечері правопорушник зустрівся із приятелем та запросив його до себе додому. Там між чоловіками виник конфлікт, під час якого господар будинку схопив дерев’яну палицю та почав наносити нею удари по тілу гостя. Від отриманих травм той невдовзі помер на місці події. 

Вночі зловмисник тачкою вивіз тіло вбитого приятеля на околицю селища та залишив на грунтовій дорозі. 

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Тульчинською окружною прокуратурою.

Макс Мельник

13 червня, 2023