Поблизу залізничної станції на Вінниччині раніше судимий чоловік кинув у поліцейських бойову гранату (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Поблизу залізничної станції на Вінниччині раніше судимий чоловік кинув у поліцейських бойову гранату (ВІДЕО)

Стали відомі подробиці того, що сталося позавчора близько 8-ї вечора на залізничній станції у селі Флорино, що в Бершадському районі. Отримавши тривожне повідомлення про якогось неадекватного чоловіка, який розгулював по перону з гранатою у руках й погрожував нею, туди прибули патрульні. Той почав тікати у ліс. Коли його майже наздогнали, він кинув у переслідувачів гранату. Пролунав вибух.

Стали відомі подробиці того, що сталося позавчора близько 8-ї вечора на залізничній станції у селі Флорино, що в Бершадському районі. Отримавши тривожне повідомлення про якогось неадекватного чоловіка, який розгулював по перону з гранатою у руках й погрожував нею, туди прибули патрульні. Той почав тікати у ліс. Коли його майже наздогнали, він кинув у переслідувачів гранату. Пролунав вибух. Керівник групи патрульних отримав черепно-мозкову травму й струс головного мозку. Як згодом повідомили лікарі, його стан не критичний.

На місце пригоди прибула ще одна група правоохоронців. Зловмисника затримали. З’ясувалося, що це раніше судимий за крадіжку 42-річний місцевий мешканець.

До речі, крім шматків гранати на місці, де це все сталося, виявлено важіль до запалу від гранати УЗРГМ-2 та близько 100 грамів пластиду. Про це повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини.

Затриманому загрожує тривалий термін – до 15 років або навіть довічне позбавлення волі. Інкримінують йому ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Юрій Ярмощук

10 липня, 2018