Поблизу Вінниці у ставку виявили мор риби: спеціалісти шукають отруйну речовину

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці у ставку виявили мор риби: спеціалісти шукають отруйну речовину

На ставку «Багацьке» у селі Вінницькі Хутори масово загинула риба. Причини мору з’ясовуються. Рівень кисню у водоймі був значно вищий за мінімальний.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

«На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 24 липня 2023 року надійшло повідомлення про мор риби на водному об’єкті Вінницької ТГ. Цього ж дня спеціалістами Інспекції був здійснений виїзд для обстеження водойми та відбору проб води із вище вказаного водного об’єкта», - йдеться у повідомленні.

Під час огляду працівники відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів нарахували 120 загиблих карасів та 3 товстолоба. На місці складено відповідний акт обстеження водного об’єкта «Багацьке». Загальний розмір збитків становить 2420 гривень.

Там, де знайшли загиблу рибу спеціалістами відділу інструментально – лабораторного контролю відбирали проби води для визначення вмісту забруднюючих речовин.

«В ході відбору проб контролювався рівень розчинного кисню, який в усіх відібраних пробах знаходився в межах допустимого значення від 14,5 мг/дм³ до 18,1 мг/дм³, при нормі не менше 4 мг/дм³», - вказують у ДЕІ.

Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин. Про результати дослідження повідомлять додатково.

Макс Мельник

26 липня, 2023