Поблизу Вінниці автівка збила лося. Тварина загинула (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці автівка збила лося. Тварина загинула (ВІДЕО)

Неподалік Вінниці ранком 6 листопада мікроавтобус Mercedes на смерть збив лося. За словами водія, тварина раптово вибігла на трасу М-21 поблизу ресторанного комплексу «Дубовий гай».

Зазначимо, що з 2017 року лосі занесені до Червоної книги України. Їх кількість у Вінницькій області незначна. За останніми підрахунками, оприлюдненими у квітні, відомо про десять копитних цього виду.

Проте цієї осені фіксується вже другий випадок загибелі лося на трасі М-21. Нагадаємо, 3 жовтня неподалік села Махнівка автомобіль Audi Q8 врізався у тварину, яка несподівано вибігла на дорогу вдень.

Саме біля «Дубового гаю» загинув лось 4 жовтня 2015 року.  

У соцмережі вінничани схвильовані подібними випадками, зазначаючи, що таке трапляється дедалі частіше. Вінничани пропонують вжити заходів, аби уберегти тварин від такої смерті, зокрема встановити огорожі, щоб звузити місця для перетину дороги, а там, де це можливо, відповідними знаками попереджати водіїв.

В Європі для тварин роблять спеціальні мости на автобанами, які дозволяють гуляти лісовими масивами та не потрапляти під автівки.     

Макс Мельник

6 листопада, 2021