Поблизу Вінниці 16-річний юнак на батьківському легковику врізався у дерево. Троє пасажирів автівки госпіталізовані

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці 16-річний юнак на батьківському легковику врізався у дерево. Троє пасажирів автівки госпіталізовані

Поблизу села Микулинці Вінницького району 18 листопада близько 23-ої години зїхав у кювет та зіткнувся з деревом автомобіль Ford. Транспортним засобом керував 16-річний підліток. Він не постраждав, а от троє пасажирів легковика потрапили до лікарні.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, хлопець не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль з'їхав з дороги, де зіткнувся з деревом і перевернувся. Легковик належить батьку юного водія, в якого, звісно, і посвідчення немає.

Удар в дерево був доволі потужний, про що свідчать ушкодження. Фактично автівка ремонту не підлягає. Можна лише припустити, що юнак не думав про швидкість…

До медзакладу каретами швидкої допомоги доставлено 23-річного чоловіка, 15-річних  хлопця та дівчину. Всі вони – жителі села Микулинці.

Нагадаємо, що згідно чинного законодавства керувати автомобілями дозволено особам, які досягли 18-річного віку, пройшли повний курс навчання за відповідною програмою та отримали посвідчення водія відповідної категорії. Шестнадцятирічний парубок «позичив» батьківський автомобіль з дозволу чи без.

За фактом ДТП розпочате розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Макс Мельник

19 листопада, 2021