Поблизу Вежі встановили «Вінницький різдвяний дідух»

Новини Вінниці / Поблизу Вежі встановили «Вінницький різдвяний дідух»

На Європейській площі у Вінниці облаштували етнолокацію «Вінницький різдвяний дідух», а також понад 50 різдвяних зірок. У той же час на майдані Незалежності встановили Вертеп.

У Вінницькій міськраді зазначають, що зірки, що на Європейській площі, зробили юні вінничани у рамках традиційного конкурсу різдвяних композицій «Зимова феєрія». У ньому взяли участь учні вінницьких шкіл та колективи дитячих садочків. Загалом надійшло більше сотні робіт.

«Дуже приємно ходити вулицями, які святково прикрашені до новорічно-різдвяних свят. Це створює позитивний настрій та теплу атмосферу. Зірки зроблені дуже якісно, вони всі різні», – каже вінничанка Олена.

Різдвяні зірки виготовлені у традиційних техніках українського декоративно-прикладного мистецтва та сучасних технік декору. У роботах можна побачити нестандартні підходи у підборі матеріалів, поєднання різних технік та цікаві композиційні рішення.

Щодо етнолокації «Вінницький різдвяний дідух», то його висота понад три метри. Це не найбільший дідух в Україні. Мети зробити його рекордним ніхто не ставив. Оберіг прикрасили калиною, яблуками та колосками пшениці.

Новини Вінниці / Поблизу Вежі встановили «Вінницький різдвяний дідух»Новини Вінниці / Поблизу Вежі встановили «Вінницький різдвяний дідух»Новини Вінниці / Поблизу Вежі встановили «Вінницький різдвяний дідух»Новини Вінниці / Поблизу Вежі встановили «Вінницький різдвяний дідух»