Поблизу російського Бєлгорода пролунали нові вибухи

Новини Вінниці / Поблизу російського Бєлгорода пролунали нові вибухи

У Бєлгородській області РФ неподалік кордону з Україною сьогодні, 3 квітня, прогриміли два вибухи. Місцева влада повідомляє, що ніхто не постраждав.

Про вибухи повідомляє Reuters

За словами очевидців, вибухи були настільки потужними, що в будинках в самому Бєлгороді вібрували вікна.

Як заявив глава Яковлевського міського округу Бєлгородщини Олег Медведєв, інцидент стався в Томарівці.

«Був хлопок, на землю впали уламки. Як і належить, вулицю оточили, викликали оперативні служби. Уламки оглянули - вони не становлять небезпеки, їх відвезли. Оточення вже прибирають. Скоро рух буде повністю відновлено. Ані жертв, ані руйнувань немає», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше російська сторона заявляла про нібито випущену ракету з території України, яка впала під Бєлгородом. Але, за даними розслідувачів, вона була запущена з російської території.

Нагадаємо, останнім часом періодично Бєлгородська область підпадає під обстріли. Відомо, що в обласному центрі згоріла нафтобаза, а поблизу кордону – склад х боєприпасами. Росіяни звинуватили ЗСУ. В Україні не підтверджують, ні спростовують причетність до пожеж.

Також в інших випадках ракети падали у незрозумілих місцях. Приміром, дослідники російського опозиційного проєкту Conflict Intelligence Team (СІТ) з'ясували, звідки була запущена ракета, яка впала під Бєлгородом. За їхніми даними, ракета прилетіла з боку Росії.

Журналісти CIT проаналізували відео в соцмережах і державних ЗМІ, на якому видно приліт ракети. З'ясувалося, що відеореєстратор машини зафіксував падіння снаряда з південно-східного напрямку. Це говорить про те, що ракета була випущена зі сходу або північного сходу, а значить - з території Росії.

Розмір воронки свідчить, що боєприпас був крилатою або балістичною ракетою. Більше того, дослідники підкреслили, що Україна не використовує крилаті ракети.

Обстріли власної території – звична практика РФ, коли потрібно створити підстави для «помсти». Саме з підриву житлових будинків розпочалась розв’язана Путіним друга чеченська війна. Нині Кремлю потрібно пояснити, чому «спецоперація», а по факту війна з Україною потрібна та триватиме. Хоча росіяни і так не проти неї. Також у Москві роблять картинку для Заходу, аби там послабили санкції.

Олег Верлан

3 квітня, 2022