Поблизу Кримського мосту у Росії спалахнула нафтобаза

Новини Вінниці / Поблизу Кримського мосту у Росії спалахнула нафтобаза

У Тамані, що в Краснодарському краї в РФ, вночі 3 травня почала палати ще одна нафтобаза.

Про це заявив губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв.

«У селищі Волна Темрюцького району загорівся резервуар із нафтопродуктами. Пожежі присвоєно найвищий ранг складності. За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає», – написав він.

За його словами, на місце стягнуто пожежні розрахунки, МНС та екстрені служби.

«Робиться все можливе, щоб вогонь не поширився далі», – додав губернатор.

Сама Тамань – невеликий населений пункт на території РФ – розташована одразу за Кримським мостом і слугує важливим логістичним пунктом, оскільки через неї залізницею проходять нафтопродукти в окупований Росією Крим та інші регіони держави-агресора.

У соцмережах оприлюднили фото і відео пожежі на нафтобазі. Згідно з даними з відкритих джерел, резервуари для нафтопродуктів у Тамані мають аналогічний зовнішній вигляд.

P.S. Як повідомили ТАСС в екстрених службах, «резервуар із нафтопродуктами в селищі Волна Темрюкського району Краснодарського краю загорівся через падіння безпілотника». Чий безпілотник і чому впав, не уточнюють.  

Станом на 09:18 з вогнем боролися 188 росіян. До гасіння залучили п'ять пожежних поїздів.

 

Нагадаємо, 2 травня в Брянській області РФ вдруге за тиждень підірвалась залізниця, по якій проїжджав вантажний потяг з паливом. До цього в окупованому Росією Севастополі згоріло декілька цистерн з нафтопродуктами на нафтобазі.

Олег Верлан

3 травня, 2023