Поблизу Харкова повністю знищений 488-й мотострілковий полк з російської Брянщини

Новини Вінниці / Поблизу Харкова повністю знищений 488-й мотострілковий полк з російської Брянщини

Ще одна ніч була жахливою для Харкова. Відступаючи ворог продовжував знищувати місто артилерією. Від обстрілів зруйновано 40 багатоповерхівок. Проте українські захисники змогли відтіснити загарбників у західному напрямку - у бік Сум.

Російські війська відсунуті від Харкова. Про це повідомив голова військової адміністрації Харківської області Олег Синєгубов. За його словами, бійці ЗСУ витримали напад агресора та перейшли у контрнаступ.

«Лінію ворога відсунули у Сумському напрямку від Харкова, повністю посівши позиції державного кордону», – розповів Олег Синєгубов.

Губернатор також зазначив, що російські війська перестали йти у наступ.

«Ворог практично втратив усі свої наступальні ресурси. Наші Збройні сили знищили», - зазначив Олег Синєгубов.

Уточнимо, підрозділи ЗСУ майже повністю знищили 488-й мотострілецький полк РФ (в/ч 12721, м.д. Клинці Брянська область). А ті, кому пощастило вижити, зокрема командир реактивної батареї, кинули зброю та здалися в полон. Нагадаємо, ця батарея знищувала Харків…

Ворог не припиняв бомбардувати Харків всю ніч. Найбільше постраждали саме житлові райони – Салтівка, ХТЗ, Холодна гора, Нові дома та центр. Після бомбардувань загорілись 40 житлових будинків.

Рятувальники розбирають завали. З-під руїн витягують поранених та загиблих. Піротехнічні підрозділи знешкоджують артилерійські боєприпаси, що не розірвались. Снаряди потрапляють безпосередньо у житлові будинки. Багатоповерхівки – у диму та полум'ї.


 

Від початку повномасштабної війни Росії проти України у Харкові і в області загинули за попередньою інформацією 188 людей, з них – 122 цивільні жителі, поранені 394 людини, з них – 290 цивільних. Цифри повідомила поліція Харківської області.

Серед загиблих – п’ятеро дітей, уточнили правоохоронці.

«З 24 лютого, захищаючи Харківщину від нападу ворожих військ, загинули 35 військових Збройних сил України, 4 поліцейських, 6 нацгвардійців, 4 співробітники Державної прикордонної служби, 2 – Харківського національного університету повітряних сил, 1 – Служби безпеки України, а також 14 бійців територіальної оборони», – також повідомили в поліції.

За повідомленням, у регіоні затримали 12 російських військовослужбовців, двох посібників ДРГ.

Напередодні Управління Верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ ООН) повідомило, що з 4:00 24 лютого до півночі 3 березня зафіксувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні внаслідок агресії Росії.

«331 загиблий (71 чоловік, 40 жінок, 7 хлопчиків і 3 дівчинки, а також 9 дітей і 201 дорослий, стать яких невідома) і 675 поранених (51 чоловік, 40 жінок, 9 дівчаток і 2 хлопчики, а також 20 дітей і 553 дорослих, стать яких невідома)», – йдеться в даних, які УВКПЛ ООН наводить 4 березня.

Новини Вінниці / Поблизу Харкова повністю знищений 488-й мотострілковий полк з російської БрянщиниНовини Вінниці / Поблизу Харкова повністю знищений 488-й мотострілковий полк з російської БрянщиниНовини Вінниці / Поблизу Харкова повністю знищений 488-й мотострілковий полк з російської Брянщини
Олег Верлан

5 березня, 2022