По Вінницькій області пройшла хвиля пожеж, в одному випадку згоріло 7 тисяч тюків з сіном

Новини Вінниці / По Вінницькій області пройшла хвиля пожеж, в одному випадку згоріло 7 тисяч тюків з сіном

На Вінниччині за добу рятувальники ліквідували три пожежі на відкритих територіях та займання двох господарчих будівель. Вогонь знищив рослинність на площі 5,6 га та 7 тис. тюків сіна. На щастя ніхто з людей не постраждав.

На Вінниччині за добу рятувальники ліквідували три пожежі на відкритих територіях та займання двох господарчих будівель. Вогонь знищив рослинність на площі 5,6 га, а також 7 тис. тюків сіна. На щастя ніхто з людей не постраждав.

Як повідомили в прес-службі ДСНС у Вінницькій області, 25 липня о 12:19 надійшло повідомлення про те, що за межами с. Нова Ободівка Тростянецького району горить суха трава. Прибувши на місце події рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №29 о 12:57 пожежу локалізували, а о 13:08 ліквідували.

Ще одне займання сталось у місті Вінниці. Бійці ДСНС ліквідували загоряння сухої трави за межами мікрорайону «Академічний». Аналогічний випадок стався о 19:44 за межами с.Зятківці Гайсинського району. Відомо, що вогнем знищено суху рослинність на площі 5,6 га.

Ймовірна причина пожеж - необережність з вогнем невстановлених осіб.

Того ж дня о 23:31 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення, що в с. Мар’янівка Крижопільського району на території одного із приватних домогосподарств горить сінник на площі 250 кв.м. Прибувши на місце події, рятувальники о 00:24 пожежу локалізували, а о 01:43 ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено 7 тис. тюків сіна. Також бійці ДСНС ліквідували загоряння госоподарчої будівлі на площі 20 кв.м.

В першому випадку ймовірна причина пожежі - необережність з вогнем невстановленої особи, в другому - коротке замикання електромережі.

Загалом боротьби з вогнем залучалося 31 чоловік особового складу та шість одиниць спецтехніки.